Kartëmonedha 500 euro nuk do të printohet më. Vendimi është marrë nga Banka Qendrore Europiane ka vendosur që kjo kartëmonedhë të mos prodhohet më dhe të tërhiqet gradualisht nga tregu.

Kjo nuk nënkupton se kartëmonedha do të humbasë vlerën e saj ligjore vitin e ardhshëm.

Sipas Europol, kartëmonedha 500 euro është prerja e preferuar e krimit të organizuar, mbi të gjitha për motive logjistike të lidhura me transportin në rastin e transaksioneve të dyshimta apo për ruajtjen e tyre jashtë sistemit të kontrollit.

Mjafton vetëm të evidentojmë faktin se 1 milion euro me prerje 500 peshon më pak se 2.2 kilogramë ndërsa për të arritur të njëjtën vlerë me kartëmonedha 50 euro, pesha arrin në 22 kilogramë.

Artikulli paraprakU martuan pa e parë kurrë njëri-tjetrin, por sot janë çifti më jetëgjatë në Shqipëri (VIDEO)
Artikulli tjetërLajmi i fundit për ardhjen e Rita Orës në Kosovë