Përveç prirjes biologjike, disa zakone jetësore bëjnë dallim midis njerëzve me imunitet të dobët dhe të fortë.

Shkencëtarët ekzaminuan një sërë studimesh të imunologjisë dhe zbuluan se përvec imunitetit, ka patjetër edhe zakone që e bëjnë individin më rezistues ndaj sëmundjeve. Këto janë disa prej tyre.

– Larja e rregullt e duarve

– Lëvizja e rregullt

– Menaxhimi i mirë i stresit

– Të paktën shtatë orë gjumë në ditë

– Konsumimi i dietave të ndryshme

– Nuk shmangin pijet e ftohta dhe ndryshimet në temperaturë

– Rregullisht rrinë me njerëz të tjerë

– Shtoni ushqime të pasura me vitaminë B ose merrni shtesë nga kjo vitaminë

– Ngrënia e ushqimit të mirë

– Alkool i moderuar

– Dush me ujë të vakët.
/sn/

Artikulli paraprakTumoret dhe mitet që duhen rrëzuar
Artikulli tjetërPSIKOLOGJI/Sa shpejt truri ynë i pranon gjërat (VIDEO)