Gaye Turgut përveç profesionalizimit në aktrim njihet edhe si një femër tejet joshëse.
Situatat politike në vend padyshim që i prekin edhe artistët të cilët edhe kanë ndikim në opinion, përcjell ORAvip.

Në Turqi nacionaliteti është i dukshëm tek popullata dhe për çdo ngjarje aktuale ata shprehin respektin dhe dashurinë që kanë për ushtrnë dhe flamurin e tyre.