Fashat ngjitëse të cilat përbehen nga një proteinë që gjendet në lëkurë të re, përshpejtojnë procesin e shërimit të plagëve dhe nuk lënë shenja.

Materiali përmban fibronectin, një proteinë e cila ndihmon përmbledhjen e indeve të lëkurës gjatë zhvillimit.

Në një studim të zhvilluar së fundmi në Universitetin Harvard, minjtë që janë trajtuar me fasha që përmbajnë fibronectin, plagët e tyre janë shëruar për tre ditë më shpejtë se sa tek ata që janë trajtuar me fasha normale. Gjithashtu pas shërimit të plagëve nuk u kanë ngelur shenja.

Shkencëtaret tani janë duke punuar që të zhvillojnë fashat ngjitëse me këtë proteinë, për përdorimin e përditshëm./kk/