Ekzistojnë disa shenja të cilat mund ta sinjalizojnë fundin e një lidhjeje apo shkatërrimit që po i ndodh nga brenda atij raporti.

“Një shenjë e menjëhershme është nëse një partner e përulë tjetrin , e trajton pa respekt, privatisht dhe publikisht” tha Barbara Bloomfield, një këshilltare dhe autore e librit Terapi Çiftesh: Dramat e Dashurisë dhe Seksit.

“Tjetër shenjë e një abuzimi emocional mund të jetë një partner që është shumë sharmant dhe i mirë në publik, por ndryshon tërësisht posa mbyllet dera kryesore.”

“Nëse e gjeni se e keni argumentin e njejtë gjatë tërë kohës, kjo është shenjë që ju do të përfitonit nga ndihma profesionale”, këshillon Bloomfield./sn/