Kryeministri i Repupiblikës së Maqedonisë, Zoran Zaev në një intervistë për REL, ka dekluarar se është e mundur që të ketë zgjidhje të kontestit të emrit ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Greqisë para Samitit të Këshillit të Evropës.

“Unë jam i bindur, kur kemi arritur në këto shkallë, atëherë është e mundur edhe zgjidhja para samitit të Këshillit të Bashkimit Evropian”

Më tej ai ka shtuar duke thënë se duhet që të mbajmë përgjegjësi dhe të janë kreativë për zgjidhjen e këtij problemi, si dhe periudha kohore për sjelljen e vendimeve është shumë e rëndësishme./tv21/