Një studim i fundit i realizuar, ka zbuluar se njerëzit që rregullisht hanë një sasi të vogël arrash, mund të kenë një rrezik më të ulët të zhvillimit të rrahjeve të parregullta të zemrës.

Rrahjet e parregullta të zemrës njihen si shkak kryesor i sulmeve në zemër, njofton Klan Kosova.

Hulumtimi tregoi se ngrënja e arrave për së paku tri herë në javë u shoqërua me një rrezik të zvogëluar prej 18% të fibrilimit atrial, një gjendje e zemrës shpesh ndihej si një rrahje zemre e parregullt.

Rreth 1.3 milionë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar janë diagnostikuar me fibrilim atrial, dhe rreth 500.000 më shumë kanë gjendjen, por nuk janë diagnostikuar, sipas Fondacionit britanik të zemrës, njofton Klan Kosova.