Presidenti, Gjorge Ivanov nuk pranon erga omnes, respektivisht përdorim të përgjithshëm të emrit të ri eventual të vendit. “Qëndrimi i Presidentit Ivanov është parimor dhe njëherit konzistent me qëndrimet e deritanishme të presidentëve të Republikës së Maqedonisë.

Ky është qëndrimi se Presidenti Ivanov nuk pranon zgjidhje për çështjen e emrit për përdorim të përgjithshëm ose erga omnes”, thuhet në komunikatën nga kabineti i Presidentit.

Përndryshe, gjatë ditës së nesërme Ivanov do ta takojë Ministrin e Jashtëm, Nikolla Dimitrov. Ndërsa ky I fundit pritet ta informojë për rrjedhën e bisedimeve për emrin./am/