Gjykata penale të hënën do ta shpall aktvendimin për lëndën “Mitmarrje” ku akuzohet kryeministri Zoran Zaev, ndërsa dy ditë më vonë, të mërkurën edhe aktvendimi për ish kryeministrin Nikolla Gruevski për rastin ”Tanku”.

Në seancën e kaluar të “Mitmarrjes” prokurorja Valentina Bislimovska kërkoi ndryshim të kualifikimit juridik të aktakuzës dhe në vend të marrjes ryshfet, i akuzuari Zaev të gjykohet për kërkim të ryshfetit