Moska është e gatshme t’i përgjigjet zgjerimit të forcave të NATO-s në kufijtë e Rusisë, tha zëdhënësi i Kremlinit Dmitri Peskov, duke komentuar propozimin e Polonisë për të ndërtuar një bazë ushtarake të përhershme amerikane në territorin e saj.

“Në përgjithësi, kur masim zgjerimin gradual të forcave ushtarake të NATO-s në kufijtë tanë, kur forcat e NATO-s vijnë drejtpërdrejt në kufijtë tanë, sigurisht që nuk kontribuojnë në sigurinë dhe stabilitetin në kontinent në asnjë mënyrë. Përkundrazi, këto hapa zgjerimi sigurisht rezultojnë kundër masave nga pala ruse për të balancuar marrëdhënien që po shkelet në këtë mënyrë çdo herë “, tha ai, transmeton Klan Kosova