Lideri i Aleancës për Shqiptarët, Ziadin Sela me ftesë të këshillit Organizativ të Manifestimit tradicional ka vizituar Sllupçanin për të shënuar shpalljen e zonës së lirë në vitin 2001.

Ai gjithashtu qëndroi në Sllupçan për të nderuar Dëshmorët e Kombit dhe të gjithë të rënët për liri gjatë konfliktit të vitit 2001.