Qeveria e Maqedonisë, gjegjësisht Sektori për punë të përgjithshme, ka shpallur konkurs publik për servisimin e Mercedesit të njohur në opinion edhe si “Tanku”, mbi të cilin po zhvillohet edhe procedurë gjyqësore nga PPS-ja lidhur me furnizmin e Mercedesit .

Shuma e cila do ta kushtojë buxhetin e shtetit për servisimin e këtij automjeti është 1,694.915,00 denarë, mbi 27 mijë euro.

Ndërsa në lëndën e PPS-së, “Tanku”, për blerjen e Mercedesit luksoz me vlerë 600 mijë eurosh është i akuzuar ish-kryeministri, Nikolla Gruevski, ish-ministrja për Punë të Brendshme, Gordana Jankullovska, dhe ish-ndihmësminist