Home Shëndeti Antibiotikë nga dheu për të luftuar infeksionet

Antibiotikë nga dheu për të luftuar infeksionet

3
0

Studiuesit në Universitetin “Rockefeller” besojnë se komponimet natyrore mund të përdoren për të luftuar infeksionet.

Puna ofron shpresë të re në garë kundër rritjes së sëmundjeve rezistente ndaj antibiotikëve, të cilat vrasin 700,000 njerëz në mbarë botën çdo vit.

Ata përdorën një teknikë të sekuencës së gjeneve për të analizuar më shumë se 1,000 mostra të tokës të marra nga të gjithë Shtetet e Bashkuara.

Dr Sean Brady i tha BBC: “Është e pamundur të thuhet kur, ose edhe nëse, një zbulim i hershëm antibiotik si ky do të vazhdojë në klinikë“.

“Është një rrugë e gjatë dhe e vështirë nga zbulimi fillestar i një antibiotiku në një entitet të përdorur klinikisht.”

Prof Colin Garner, nga Antibiotic Research UK, tha: “Shqetësimi ynë janë të ashtuquajturat baktere gram-negative të cilat janë të vështira për t’u trajtuar dhe ku rezistenca është në rritje.

“Bakteret Gram-negative shkaktojnë infeksione të pneumonisë, gjakut dhe traktit urinar si infeksione të lëkurës. Ne kemi nevojë për antibiotikë të rinj për ta trajtuar këtë klasë”.

Hulumtimi u botua në revistën akademike të Mikrobiologjisë së Natyrës.

“Antibiotiku” kimik sulmon pjesët kyçe të murit të qelizave bakteriale, një mekanizëm që mikroorganizmat nuk arritën të zhvillonin rezistencë. Si rezultat, antibiotiku i ri arriti të vriste infeksione të lëkurës rezistente tek kafshët.

Malacidinat janë aktivë kundër patogjenëve rezistente ndaj shumë llojeve rezistuese, sterilizojnë infeksionet e lëkurës Staphylococcus aureus rezistente ndaj meticilinës “, thanë hulumtuesit.

“Mikrobet mjedisore janë në një garë të vazhdueshme të armëve antibiotike që ka gjasa të përzgjidhet për variantet antibiotike të aftë për të anashkaluar mekanizmat ekzistues të rezistencës“, shkroi autorët e studimit.

Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) vlerësojnë se çdo vit, të paktën 2 milionë njerëz në SHBA janë infektuar me baktere që janë rezistente ndaj antibiotikëve dhe të paktën 23,000 njerëz vdesin çdo vit si rezultat i drejtpërdrejtë i këtyre infeksioneve.

Shumica e vdekjeve që lidhen me rezistencën antibiotike ndodhin në mjediset e kujdesit shëndetësor, siç janë spitalet dhe shtëpitë e pleqve.

“Në mungesë të terapive të reja, normat e vdekshmërisë për shkak të infeksioneve të pakontrolluara parashikohen të rriten më shumë se dhjetëfish deri në vitin 2050”, paralajmërojnë studiuesit. /Lajmi.net/

Previous articleSanksionet ndaj Rusisë, BE-ja i vazhdon edhe për 6 muaj
Next articlePIJA E THJESHTË QË PASTRON MËLÇINË