Home Bota Bill Gates: Po afrohet një sëmundje globale e cila mund të vrasë...

Bill Gates: Po afrohet një sëmundje globale e cila mund të vrasë 30 milionë persona

2
0

Nëse ka ndonjë gjë që na ka mësuar historia, atëherë është se një sëmundje vdekjeprurëse do të krijohet dhe do të shpërndahet përreth globit.

E kjo shumë lehtë mund të ndodhë brenda dekadës së ardhshme. Ndërkaq, sa i përket kësaj sëmundjeje, Bill Gates thotë se nuk jemi të gatshëm.

Ndonëse ai e ka pranuar se jemi duke i ndihmuar familjet anembanë botës të dalin nga varfëria e skajshme dhe bota është duke u përmirësuar në eliminimin e sëmundjeve si polio dhe malaria, Gates thotë se është një aspekt ku bota nuk është duke shënuar progres të mjaftueshëm: gatishmëria pandemike.

Gates ka prezantuar një stimulim nga Instituti për Modelim të Sëmundjeve, i cili ka zbuluar se një grip i ngjashëm me atë që i kishte vrarë 50 milionë njerëz në vitin 1918 mund të shfaqet gjatë dekadës së ardhshme dhe mund t’i vret 30 milionë persona brenda gjashtë muajve.

Edhe Melinda Gates, gruaja e Bill-it, ka thënë se kërcënimi i një sëmundje globale, qoftë nëse krijohet artificialisht apo në mënyrë natyrale, mund të jetë rreziku më i madh për njerëzimin.

Previous article(Mos)shëndeti nis nga goja
Next articlePolicia franceze shkatërron dy kampe emigrante në Paris