Konkursi për anëtarë të ri të Komisionit Shtetëror Zgjedhor (KSHZ) për gjashtë muajt e ardhshme u publikua sot. Bëhet fjalë për anëtarë të parkohshëm të Komisionit, sepse deri në vjeshtë pritet të miratohet ligji i ri zgjedhor, në të cilën do të përfshihet edhe përëbërja e KSHZ-së.

Sipas rregulloerve, kryetari dhe dy anëtarë të KSHZ-së do të duhet që të jenë nga opozita kurse partitë në qeveri, duhet që të propozojnë nënkryetar dhe tre anëtare.

Anëtarët do t’i zgjedhë Parlamenti me shumicë votash.