Home Bota ISLANDA MË PAQËSORJA NË BOTË, KOSOVA MË JOPAQËSORJA NË BALLKAN

ISLANDA MË PAQËSORJA NË BOTË, KOSOVA MË JOPAQËSORJA NË BALLKAN

9
0

Instituti për Ekonomi dhe Paqe, me seli në Sidnej, publikoi të mërkurën Indeksin e Paqes Globale, duke radhitur 163 shtete dhe territore në bazë të nivelit të tyre të paqes.

Lista u përpilua me matjen e gjendjes në tri fusha: siguri sociale, konflikt të brendshëm dhe ndërkombëtar dhe militarizim.

Islanda mbetet vendi më paqësor në botë, një pozicion që ka që nga viti 2008, ndërsa Siria mbetet e fundit në listë për të pestin vit me radhë.

Nga vendet e rajonit të Ballkanit, Kosova radhitet më së keqi – në vendin e 92-të, pastaj vjen Bosnja në pozitën numër 89, Maqedonia 87, Mali i Zi 58, Serbia 54 dhe Shqipëria 52.(Rel)

Previous articleSkenar apokaliptik për Ballkanin Perëndimor: Do kemi klimë sub-tropikale
Next articleZaevi “rehaton” funksionarët e shkarkuar, ja emrat?