Home Aktualitet Lajme Marrëveshja dërgohet për nënshkrim tek Ivanovi

Marrëveshja dërgohet për nënshkrim tek Ivanovi

2
0

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, Talat Xhaferi, menjëherë pas miratimit nënshkroi Ligjin për ratifikim të Marrëveshjes për emrin dhe e dërgoi në kabinetin e presidentit Gjorge Ivanov, i cili duhet ta dekretoj.

Presidenti Ivanov ka afat prej shtatë ditëve për ta nënshkruar. Ai gjatë ditëve të kaluara kumtoi, ndërsa sot edhe përsëriti se nuk do ta mbështesë, e as do ta nënshkruajë marrëveshjen, sepse, sipas tij, është e dëmshme.

Nëse Ivanov e përdorë të drejtën e vetos, marrëveshja sërish shkon në procedurë kuvendore, por atëherë do të duhet të votohet me shumicë absolute, 61 deputetë duhet të votojnë “për”. Marrëveshja, në atë rast, sërish i dërgohet presidentit, i cili sipas Kushtetutës është i obliguar ta nënshkruajë./am/

Previous articleBejli: Mbështesim marrëveshjen për emrin
Next articleKANCELARI AUSTRIAK KURZ DO TË TAKOHET NË VIENË ME KRYEMINISTRIN ZAEV