Temperatura minus 12 gradë në fillim të qershorit. Ky është moti në Rusi.

Në rajonet Perm dhe Komi të Siberisë është shënuar rekord për temperatura të ulëta në këtë periudhë të vitit.

1 qershori është regjistruar si dita më e ftohtë në 50 vjetët e fundit.