Ambasadori i BE-së në Maqedoni, Samuel Zhbogar sot ka deklaruar se të gjithë me padurim po i presin rezultatet nga bisedimet intenzive të cilat po zhvillohen për çështjen e emrit, ndërsa siç ka shtuar, mendon se të dyja palët munden që të gjejnë zgjidhje, dhe kjo nuk do të jetë mirë vetëm për vendin por për tërë regjionin dhe Evropën.

Zhbogar gjithashtu ka shtuar se duhet që të kemi durim dhe besim se kjo mund të ndodhë.