“Der Spiegel”, media prestigjioze gjermane ka rrëfyer në një shkrim të gjatë çfarë ndodhte në korridoret e selisë së NATO-s në momentet e pushimit gjatë samitit mjaft të rëndësishëm të javës së shkuar. Mes rreshtave media gjermane flet dhe për Shqipërinë.“Ishte pothuajse mesditë dhe ishte koha që vendet e vogla të NATO-s të kishin fjalën e tyre. Ata mbështetën Merkel. Gjatë një pushimi, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama u takua me kancelaren gjermane. Vendi i tij ka qenë i vetmi që u lavdërua nga Trump, por ai nuk donte të krijonte përshtypjen se Shqipëria në një farë mënyre ishte bërë nxënës model e Trump”, – thuhet në shkrim.Shkrimi i “Der Spiegel” flet për marrëdhëniet mes Gjermanisë dhe SHBA-së. Por Donald Trump thotë ajo, e ka veçuar këtë vend si targetin e favorshëm për kritika.