Deputetët e VMRO-DPMNE-së kërkuan dje zhvendosje apo shkarkimin nga rendi i ditës të porpozimit për ndryshim të Kodit Zgjedhor.
Ndërsa deputeti Ilija Dimovski kur shumica parlamentare vendosi në rend të ditës ndryshimet e Ligjit të Kodit Zgjedhor tha: “Nuk ka nevojë që të debatohet në Kuvend dhe të votohet, këtë mund ta bëj vetëm “deputeti” Talat Xhaferi. Ai mund të votojë në emrin e 120 deputetëve me gjithçka që i sjell Qeveria. Edhe në Komisione nuk ka nevojë të ulen Kryetarët tjera, atë mund ta bëj vetëm Artan Grubi”, tha Dimovski.