Dje rreth orës 20.00, 42-vjeçari J.S. nga Gostivari, ka denoncuar se në lumin e fshatit Srmnovë, ka gjetur një predhë artilerie, të kalibrit 100 milimetër, e cila me shumë mundësi daton prej Luftës së dytë botërore.Janë kryer hetime, predha është foto dokumentuar, dhe në mënyrë të sigurtë është marrë nga vendi, nga ana e Direksionit për mbrojtje dhe shpëtim, për procedurë të mëtutjeshme./TS/