Google do të mësojë nëse përballet me një gjobë rekord mbi sistemin operativ Android në orët e ardhshme.

Komisioni Evropian ka pohuar se strategjia e pajisjes së lëvizshme të gjigantëve të teknologjisë amerikane e ka forcuar padrejtësisht dominimin e kërkimit.Rregullatori mund të gjobisë firmën deri në 10% të të ardhurave vjetore – që arrin në 11.1 miliardë dollarë.

Kjo gjithashtu mund të detyrojë Google të veçojë Android nga shfletuesi i saj Chrome dhe shërbime të tjera.

Komisioneri i Konkurrencës, Margrethe Vestager, më parë ka urdhëruar firmën që të paguajë një gjobë prej 2.4 miliardë euro (2.8 miliardë dollarë, £ 2.1 miliardë) mbi shërbimin e saj të krahasimit të blerjeve – një vendim që Google është në proces të apelimit kundër.