Mistikët pretendojnë se bota e ëndrrave tona mund të jetë një lidhje me botët e tjera, e paarritshme për vetëdijen tonë të zgjuar, prandaj nuk është rastësi që, që nga kohërat e lashta, besohet se ëndrrat e njerëzve të vdekur janë një shenjë e rëndësishme që nuk duhet injoruar. Të vdekurit vijnë në ëndrrat tona me një mesazh, këshillë ose paralajmërim që duhet të kuptohet për të shmangur problemet e panevojshme dhe për të mos bërë gabime, shkruan Bordo.al.

Nëse keni parë në ëndërr një të afërm tuaj i cili nuk jeton më, na lejoni t’ju themi se ka disa kuptime:

Zakonisht supozohet se ëndrra e një personi të vdekur (duke folur me të, duke dëgjuar këshillat e tij dhe duke bërë atë që ai thotë) është një shenjë e lajmeve të papritura ose ndryshimeve në jetë. Librat e interpretimit të ëndërrave të krishterë ndonjëherë shpjegojnë se ne kemi ëndrra të tilla kur shpirti i të afërmit tonë të vdekur nuk ka gjetur ende paqe.

Ndërsa ëndrrat e të vdekurve mund të jenë të frikshme, nganjëherë mund të jetë një shenjë e mirë. Në rast se në ëndërr një person i vdekur kthehet në jetë, kjo mund të nënkuptojë që diçka e humbur së shpejti do të kthehet (paratë, diçka, apo edhe statusi social).

Një libër anglez interpreton ëndrrën e njerëzve të vdekur si një shenjë e ngjarjeve të mira në familje, si një martesë ose lindjen e një fëmije apo ndonjë gjëje të lumtur dhe të begatë. Por ka disa të tjerë që thonë se duke parë një të afërm të vdekur në një ëndërr para dasmës është një paralajmërim kundër bashkimit. Kjo ëndërr tregon martesën e pakënaqur dhe paralajmëron se fëmijët e lindur në të do të jenë të sëmurë dhe të dobët.