Home Shëndeti Vaksina kundër HIV premtuese në testimet e para tek njerëzit

Vaksina kundër HIV premtuese në testimet e para tek njerëzit

4
0

Vaksina kundër HIV që potencialisht mund t’i mbrojë njerëzit nga ky virus ka treguar rezultate premtuese.

Tretmani i cili ofron imunitet ndaj llojeve të ndryshme të virusit, ka prodhuar një përgjigje të sistemit imunitar anti-HIV tek testimet e 393 personave.

Gjithashtu ka mbrojtur disa majmunë nga një virus i ngjashëm me HIV.

Aktualisht ka nevojë për zhvillimin e më shumë tesimeve për të kuptuar saktë përgjigjen imunitare të njerëzve ndaj infeksionit HIV.

Rreth 37 milionë njerëz në tërë botën jetojnë me HIV ose Aids, ndërsa çdo vit paraqiten rreth 1.8 milionë raste çdo vit.

Previous articleHistoria e binjakes që lindi me sindromën Down
Next articleMazhoranca nuk ka numrat, shtyhet votimi i statusit të gjyqtarëve dhe prokurorëve