Një grupim që thotë se do të ngrejë “Republikën e Çamërisë”, ka njoftuar se do të mbajë një Kongres në Konispol.

Raportimi për aktivitetin bëhet nga televizioni lokal, “Saranda Televizion”, dhe në të flasin ata që vetëquhen misionarët e Republikës së Çamërisë.