Nga partia më e madhe reaguan për festimin e mbrëmshëm të organizuar nga Qeveria, lidhur me kremtimin e ftesës për në NATO dhe marrjen e datës për bisedime në vitin 2019 për në BE.

Nga VMRO-DPMNE kanë thëtë se populli u bashkua kundër marrëveshjen kapituluese me të cilën sipas tyre Zoran Zaev ka pranuar që të fshijë emrin Republika e Maqedonisë, identitetin, nacionalitetin, historinë maqedonase, kulturën dhe traditën.

Kurse në reagimin e tyre dhe paralajmërimin për protestën e stoshme kanë thënë se dëshirojnë që të ja bëjnë me dije LSDM-së se përse kanë përjetuar debakëll në kremtimin e marrjes së ftesës për në NATO, në Kavadarc sepse sipas VMRO-s, qytetarët kanë dashur të jenë të pushueshëm për protestën e sotshme.

Protesta në fjalë e sotshme që do të mbahet nga VMRO-DPMNE do të jetë në orën 13:00.