Protokolli qeveritar në Shkup ka bë një skandal gjatë pritjes zyrtare të kryeministrit austriak, Sebastian Kurz në Maqedoni. Në vend të flamurit austriak, Kurz në Shkup është pritur me flamurin e Letonisë, shkruajnë mediumet maqedonase.

Flamujt e dy vendeve janë të ngjashëm, dy pjesë të kuqe dhe në mes një pjesë e bardhë. Por te flamuri austriak pjesa e bardhë është me gjatësi të njëjtë si dy pjesët e kuqe, për dallim nga flamuri i Lituanisë, ku pjesa e bardhë në mes është më e ngushtë.