Shqiptarja nga Kosova, Besa Shahini zëvendëson Lindita Nikollën. Shahini ka mbajtur deri tani vendin e zëvendës ministres së Arsimit.

Besa Shahini është analiste dhe hulumtuese e çështjeve të integrimit evropian dhe politikave arsimore. Deri në verë 2015, ka punuar si analiste me oganizatën me bazë në Berlin, Inciativa Europiane për Stabilitet (ESI). Ajo herë pasë herë shkruan për gazetat ditore në Kosovë. Shahini ka master nga Hertie School of Governance në Berlin.