Acidi klorhidrik është një kompleks i fuqishëm që ka aplikim të madh në industri: nga heqja e ndryshkut të çelikut e deri te përpunimi i lëkurës. Gjithashtu është një komponent i acidit gastrik.

Se sa i fuqishëm është, më së miri e tregon kjo video e shkencëtarëve të Universitetit të Notingemit, në të cilin shihet se çka ndodh me çizburgerin e zhytur në këtë acid për tre orë e gjysmë.
“Kjo thartirë e shndërron ushqimin në përbërës të vlefshëm që ju japin energji dhe ju ushqejnë”, thotë kimisti Martin Poljakov./TetovaNews

Shikojeni videon: