Prof. Dr. Nebi Dervishi
USHT
“MARRËVESHJA E SHKUPIT (27 PRILL 1463) DHE FITORET E SKËNDERBEUT NË VITET 1462-1465”

Prof. Mr. Sc. Migena ARLLATI
POEMË MBI EPOKËN DHE KULTIN E GJERGJ KASTRIOTIT
(Vështrim mbi poemën e Fran Ukcamës: “Gjergj Kastrioti – Heroi kombëtar e shkëlqimtar”)

Dr. Sadik Elshani
“SKËNDERBEU I LAVDISË SË PËRJETSHME, MBIJETESA E NJË KOMBI”

Prof. Dr. Nebi Dervishi
“BETEJA E LIVADHISË”
(vjeshtë 1462) me rastin e 556 vjetorit

Dr. Bexhet Asani
POEMA “SKËNDERBEU” E RILINDËSIT MAQEDONAS GRIGOR PËRLIÇEV

Në këtë përvjetor të “Vitit të Skënderbeut” do të bëhet përurimi i Poemës dramatike “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” të dramaturgut Xhevat Limanit. Për poemën dramatike “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” të artistit Xhevat Limani, fjalën e rastit do ta mbajë rcensenti i librit Bexhet Asani.

ME RASTIN E KONFERENCËS SHKENCORE MBI 550 VJETORIN E VDEKJES SË SKËNDERBEUT DHE 575 VJETORIN E NGRITJES SË FLAMURIT TË SKËNDERBEUT

Teatri shqiptar në Amerikë me në krye artistin Xhevat Limanin,
Lnpsha “Pegasi” Albania me përfaqësuesin e saj në Nju Xherzi (New Jersey) dr. Bexhet Asanin Sekretar i Akademisë Alternative Pegasiane,
Shoqata e femrave shqiptaro-amerikane “Marigona” me në krye shkrimtaren Sabije Veseli, imamin Arun Pollozhani dhe Bashkim Klloboçishta hulumtues i shkencave historike, më 28 dhjetor më ora 18 në sallën e Komunës së Pompton Lakes në Nju Xherzi, për nder të vitit jubilar të 55o vjetorit të Skënderbeut do të mbajnë Konferencë shkencore “575 vjetori i flamurit të Skënderbeut dhe 550 vjetori I shkuarjes së Skënderbeut në amshim”.
Në Koferencë do të marrin pjesë personalitete të shquara nga shkenca arti dhe kultura shqiptare që jetojnë në shtetet e Nju Jorkut, Pensilvanisë, Kenerikës, Nju Xherzit etj.

Konferenca do t’ i zhvillojë punimet në këtë adresë:
Civic center
25 Lenox avenue
Pompton Lakes Nj
07442

Dr. Bexhet Asani
Sabije Veseli shkrimtare

Nju Xherzi,
më 6 dhjetor 2018