Një bimë e pazakontë në pemë ka tërhequr vëmendjen e policisë. Pas hulumtimeve, u zbulua se është kërpudhë e rrallë ushqimore që ka veti mjekësore.

Një pjesë e kërpudhave të tilla janë prerë nga një pemë në “Pyllin e ri” në Angli.

Kjo kërpudhë njihet si ‘kërpudha e luanit’ është studiuar nga shkencëtarët. Bazuar tek përbërja, ata kanë zbuluar se kjo bimë përdoret prej kohësh në mjekësinë kineze për të ndihmuar ata që vuajnë nga kanceri apo diabeti.

Është një bimë shumë e rrallë që ka mbrojtje ligjore që prej vitit 1998. Në rast se dikush e pret, konsiderohet si vepër penale dhe mund të dënohet me burg.