Në maj të vitit 2019 duhet të mbahen zgjedhjet presidenciale në Maqedoni, që do të thotë se me shtetin do të udhëheq person i ri.

Marjan Najçevska në një deklaratë për Fokus thotë se është koha që Maqedonia të udhëhiqet nga një grua, përcjell Telegrafi Maqedoni.

“Mendoj se është koha që në krye të Maqedonisë të vendoset një grua. Nuk kam menduar për emër konkret, megjithatë përfundimisht mendoj se duhet të jetë grua. Mendoj se duhet të largohemi nga modeli patrirkal, të cilit i japim shumë rëndësi. Ka shumë gra që mund ta udhëheqin shtetin dhe ta marrin këtë përgjegjësi”, tha Najçevska.

Ndryshe, presidenti Gjorge Ivanov para disa ditësh mbajti fjalimin e tij vjetor, ndërsa Najçevska shprehet e pakënaqur me punën e tij./Telegrafi/