Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka ndryshuar gati gjysmën e qeverisë.

Me këto ndryshine, Rama ka vendosur që t’i japë besimin dy kosovarëve për drejtimin e dy ministrive.ë të rëndësishme.

Gent Cakaj do të zëvendësojë ministrin e Punëve të Jashtme, Ditmir Bushatin.

Përveç Cakajt, Rama ka emëruar si ministre edhe kosovaren tjetër. Besa Shahini është emëruar ministre e Arsimit në Shqipëri.

Publicisti Veton Surroi ka vlerësuar lart ministrin Bushati. Ai përmes një statusi në Facebook shkruan se Bushati e ka mbrojtur Kosovën nga Hashim Thaçi e Bexhet Pacolli.

Përveç Cakajt, Rama ka emëruar si ministre edhe kosovaren tjetër. Besa Shahini është emëruar ministre e Arsimit në Shqipëri.

Statusi i plotë i Veton Surroit

Ditmir Bushati ishte në diplomacinë evropiane një zë i qetë, i vendosur dhe konsekuent në mbrojtje të interesave të shqiptarëve e të Kosovës jo vetëm atëherë kur këto qenë të sulmuara nga Serbia e aleatët e saj por edhe atëherë (apo sidomos atëherë) kur ato qenë të sulmuara nga kolegët e tij kosovarë (Thaçi, Pacolli e të ngjashëm).