Ballina Jetë & Stil Cristian Viscione, kërkon miq: I gatshëm të paguaj 7 euro ora

Cristian Viscione, kërkon miq: I gatshëm të paguaj 7 euro ora

“Kërkoj miq të moshës sime që të më bëjnë shoqëri. Jam i gatshëm që të paguaj 7 euro ora”, është njoftimi i publikuar në Facebook nga Cristian Viscione, një djalë 20 vjec nga Reggio Emilia me probleme shëndetësore.

Sëmundja e tij, atrofi muskulare kurrizore, karakterizohet nga degjenerimi i neuroneve motorike të brinjëve të që shkakton atrofi muskulare progresive: Cristian detyrohet të qëndrojë në shtrat.

Dëshira më e madhe e Cristian, siç u tha nga Il Resto del Carlino, është që të ketë dikë që mund t’i bëjë atij shoqëri, sepse, pavarësisht nga atrofia muskulore, ai është aktiv dhe i shkëlqyeshëm. 20 vjeçari thotë se është i aftë që të shkruajë në një tastierë virtuale, e cila lëviz falë një leve.

Ajo që I bën shoqëri është Iren, ish-infermieria e tij me të cilën ka kaluar periudhën e trajnimit. Irene

Mbajtja e kompanisë me Cristian mendon për Irene, ish-infermieren e saj, e cila kaloi periudhën e trajnimit me të. Irene nuk e imitoi atë, dhe edhe pse tani po punon në një shtëpi pleqsh, ai shfrytëzon ditën e tij të lirë për të vizituar djalin e ri. Irene nuk e ka harruar edhe pse tani punon në një azil pleqsh, ajo ditën e pushimit e shfrytëzon duke shkuar për vizitë tek Cristian.

Cristian nuk dëshiron të heqë dorë nga njëzet vitet e tij, dhe për ta bërë këtë, ai ka nevojë për shoqërinë e bashkëmoshatarëve të tij. Kjo është arsyeja pse ai vendosi të publikojë një njoftim në Facebook dhe tashmë ka mbledhur marrë para: Për fat të mirë, shumë prej tyre janë përgjigjur se do të vijnë ta shohin falas.