Zëdhënësi i Vatikanit dhe zëvëndësi i tij kanë dhënë dorëheqje me 31 dhjetor, thuhet në një deklatarë zyrtare. Nuk janë dhënë arsyet e dorëheqjeve të Greg Burke dhe zëvëndësit të tij, Paloma Garcia Ovejero.

Megjithatë, ky zhvillim ndodhë vetëm disa javë pasi Papa Françesku emëroi gazetarin Italian, dhe mikun e tij, Andrea Tornielli si redaktor kryesor të komunikimeve në Vatikan.