Një pagë totale prej 2100 euro në muaj për rreth dy minuta punë në ditë. Kjo nuk është një shaka, është e gjitha e vërtetë. Puna e ëndrrave ekziston nuk ka klauzola për mashtrim, ndonëse ka vend vetëm për një person. E vetmja e “metë”, në këtë rast, ka të bëjë me afatet për aplikim.

Punonjësi do të jetë përgjegjës për hapjen dhe mbylljen e trenit dhe stacionit të metrosë, Korsvägen, aktualisht në ndërtim e sipër në qytetin e Gothenburgut, Suedi. Në praktikë personi që fiton punën, thjesht do të duhet të hapë stacionin dhe ndëze dritat në mëngjes, pastaj ta mbyllë atë dhe të fikë ndriçimi natën vonë. Ndërkohë, gjithashtu do të jetë e mundur të largoheni nga puna: do të jetë e mjaftueshme për të respektuar pikërisht hapat e paracaktuara të hapjes dhe mbylljes së stacionit.

Kandidatëve nuk u kërkohet të kenë ndonjë kërkesë të veçantë, as nuk ka ndonjë kufizim në lidhje me moshën ose shtetësinë. Projekti, i quajtur “Punësimi i Përjetshëm”, financohet nga Ministria suedeze e Transportit dhe është pjesë e një organizate më të madhe, e cila gjithashtu lejoi ndërtimin e stacionit nga dy arkitketë të shkëlqyer si Simon Goldin dhe Jakob Senneby. I vetmi gabim? Aplikacionet mund të dorëzohen vetëm në vitin 2025, kur stacioni do të kompletohet me shkëmbimin midis trenave.