Inspektorati i Peshkimit njesia Task Force në zbatim të planit të masave në prag të çeljes së sezonit turistik ka filluar kontrollin në gjithë zonën bregdetare ku mund të ketë restorante të cilët tregtojnë “Dater” specie kjo e ndaluar me ligj.

Gjatë kësaj fundjave në kontrollin e zonës së Ksamilit u konstatua një subjekt (restorant) i cili tregtonte këtë specie te ndaluar dater. Ndaj ketij subjekti u mor masa administrative vendim me gjobë në shumen 1.000.000 leke të reja.

Inspektorati i Peshkimit në zbatim të planit të masave do të vazhdoj këto aksione deri në ndalimin e ketij fenomeni duke sensibilizuar subjektet dhe ndëshkuar me masa administrative gjithë subjektet e tjera që zgjedhin të tregtojnë këtë specie.