Autoritetet gjermane kanë thënë se numri i qytetarëve që jetojnë në vend që jetojnë të vetmuar është rritur.

Sipas Byrosë Federale të Statistikave, janë rreth 17.3 milionë sosh që shtyjnë ditët në vetmi, që do të thotë se në Gjermani çdo person i pestë jetonte në një familje me vetëm një anëtar vitin e kaluar.

Që nga ribashkimi i vendit në vitin 1991, numri i familjeve me një anëtar është rritur për 46 përqind.

Në të njëjtën periudhë, numri i ekonomive familjare me tre ose më shumë persona, është zvogëluar për 20 përqind.

Ndër arsyet pse gjithnjë e më shumë kësaj “vetmie” janë të rinjtë që largohen shpejt nga shtëpia prindërore, duke hyrë në një martesë në një moshë më të vonë apo dhe duke divorcuar më pas.

Gjithashtu, një nga arsyet është problemi i plakjes, sepse në Gjermani ekziston një numër në rritje i të moshuarve që jetojnë vetëm.

Sipas të dhënave të portalit statistikor gjerman, një nga arsyet është numri i konsiderueshëm i qytetarëve që nuk kanë partnerë.

Në vitin 2019, në Gjermani u regjistruan 64.7 përqind e meshkujve të pamartuar nën 49 vjeç, ndërsa numri i grave në këtë grupmoshë ishte 35.3 përqind.

“Bëhet fjalë për njerëz që janë plotësisht të kënaqur me jetën e tyre dhe nuk duan të kenë një partner”, raporton Statistika.

Megjithatë, sipas të njëjtit raport, vetëm 14 përqind e meshkujve të vetëm në Gjermani thanë se ndiheshin “shumë të vetmuar”.

Artikulli paraprak250 shkencëtarë, apel gazetarëve: Shkenca nuk mban anë, përcilleni te publiku pa sensacion dhe pa shtrembërime ideologjike
Artikulli tjetërANALIZA: Marrëdhënia midis Londrës dhe Uashingtonit nuk ka qenë kurrë edhe aq speciale