Kur i ndjeni këmbët si të lodhura, mezi po rrini në këmbë, kjo është si shkak i qarkullimit të ulët të gjakut, që shqetëson zakonisht gratë dhe të moshuarit.

Ndonjëherë dhimbja e këmbëve largohet me pak masazh, por herë të tjera nuk bën efekt. Dritare.net ka sjellë për ju 9 mënyra efektive si t’i çlodhni këmbët e lodhura.

Ushtroni pak presion te këto dy pika, te gishtërinjtë e këmbës

Përdorni një laps për të stimuluar çlodhje dhe lehtësuar këmbët!

Provoni pozicionin e jogës, Virasana Parandaloni lodhjen duke përdorur çorape ose geta që janë posaçërisht për këtë punë, si streçe.

Provoni pozicionin e fluturës, si në foto:

Ulni konsumimin e kripës.

Nëse në organizimin tuaj nuk ka mjaftueshëm hekur, do t’ju dhembin këmbët dhe do t’i ndieni të lodhura. Prandaj bëni mirë të konsumoni aspirina, ose produkte që kanë hekur, si fasule, spinaq etj.

Pills medication and glass of pure water in the hands of girl. The concept of drug treatment. A woman takes pills and vitamins. Health and healthy lifestyle

Përdorni disa copa nape ose fasha për lehtësimin e dhimbjes.

Përdorni lëvizjen perkusion për vetëmasazh. Goditni me lehtësi këmbën, nga kyçi deri afër gjurit!/K.C/dritare.net

LEXO EDHE: