Më 6 tetor 2019, CNN TÜRK lëshoi një paralajmërim për tërmetin për zonën e Elazig dhe rrethinat e tij.

Profesor i Universitetit Teknik të Stambollit Dr. Naci Görür tha:

‘Si shkencëtarë të tokës, ne ishim të shqetësuar se ishte aq i qetë, sepse ne e dinim që kishte tërmete të mëdha në këtë zonë.

Arsyeja e kësaj heshtjeje mund të ishte akumulimi i më shumë energjie dhe stresi, i cili një ditë mund të shpërthente diku, ‘ishim të shqetësuar’.

Ishte një rastësi që thashë vëmendje për Elazig Sivrice. Kjo nuk tregon aftësinë time të veçantë. Të gjithë shkencëtarët e tokës mund ta thonë këtë’.

Profesori u shpreh se këtë shqetësim e ka ngritur vazhdimisht në publik dhe qeveri.