Virusi vdekjeprurës koronavirus, i cili ka vrarë deri tani 17 persona, mund të jetë përhapur nga një supë me lakuriq nate, një pjatë shumë popullore në qytetin kinez të Wuhanit.

Ekspertët mendojnë se këto kafshë mund të jenë bartëset e virusit, sipas një publikimi në “Buletinin Shkencor Kinez”.

“Koronavirusi mund të ketë origjinë lakuriqët e natës, por mes lakuriqëve të natës dhe njerëzve mund të ketë një ndërmjetës që ende nuk njihet”, thonë shkencëtarët.

Ndërsa, sipas CNN, ndërmjetësit janë gjarpërinjtë, të cilët gjuajnë lakuriqët e natës dhe më pas shiten nëpër tregjet e Wuhanit.

Kina ka konfirmuar deri më sot 571 raste të prekjes nga ky virus dhe 17 vdekje.

View this post on Instagram

Çin’in Wuhan kentinde meydana gelen ölümcül #coronavirus hızla yayılıyor. Virüsün sebebi olarak ise yarasa, fare, yılan, böcek vb.mikroplu haşerat olarak gösteriliyor. Birkaç hafta içerisinde hızla yayılan virüse Çin’in dışındaki ülkelerde de rastlanmaya başlandı. Virüs şimdiye kadar Çin dahil toplam sekiz ülkede görüldü. Virüs Japonya, Tayland, Güney Kore, Amerika, Singapur, Vietnam ve Tayvan’a da yayıldığı biliniyor. Çin’li yetkililer virüse yakalanan 830”dan fazla kişi tespit ettiklerini söylüyor. Ölü sayısı 18 olduğu biliniyor. #wuhan #coronavirus #Çin #İslamisözler #dinisözler #din #İslam #ilim #iman #irfanaykut #mehmetyildiz #mehmetavcı #sinançetin #nureddinyıldız #keremönder #ihramcızadeilimyayma #volkanatmaca #cinaralti #onurkaplan #buraktokur #sonliman #mesken #hayalhanem #sozlerkosku #fatihtoprakoğlu #fatihyağcı #sametseven #huzme #besmeleişerif #beşvakitnamaz

A post shared by BİLGİ DEMETİ (@bilgi_demetii) on