Ndërsa bota jonë bëhet gjithnjë e më e privuar nga dhembshuria, dashuria dhe respekti, njerëzit veç të tjerash kanë kërcënuar drejtpërdrejt edhe jetën e botës së egër, përmes ndotjes dhe gjuetisë së paligjshme.

Sidoqoftë, ka ende nga ata që bëjnë çmos për të ruajtur botën e egër.

Historia e një elefanti për fëmijë, Moyo, është ndër ato që ende shpresojnë se gjërat nuk do të shkojnë plotësisht në drejtimin e gabuar.

Në vitin 2016, ajo u gjet e uritur dhe e braktisur në brigjet e Liqenit Kariba në Zimbabve, me peshë 56 kilogram.

Roxy mori rolin e një nëne surrogate, kaloi tërë ditët me të në fillim, fjalë për fjalë 24 orë, dhe madje fjeti përkrah viçës së vogël, për të fituar besimin e saj.

Megjithatë, elefanti u strehua menjëherë në Wild is Life nga Rangers, qendër shpëtimi dhe rehabilitimi e vendosur në kryeqytetin e vendit Harare, e themeluar dhe drejtuar nga Roxy Danckwerts.

Kjo e fundit, u lidh aq shumë me të sa vazhdon të jetojë me të duke ndarë një pjesë të madhe të kohës.